måndag 6 oktober 2014

Varför inte göra lektionen ännu roligare?

Lektionen handlade om färdmedel och varför inte då passa på att ta de omtalade tåget som dessutom är en billig resa, kostar ca 2 kr, och som tar dig på en långsam färd, på tre timmar genom Yangon. Eleverna blev glada över att få komma ut på utflykt! De flesta av dem har inte haft möjlighet att upptäcka sin stad.
De var väl förberedda, för den tidigare teoretiska lektionen hade handlat om tågets historik och de hade även fått rollspela hur man tar sig fram på en tågstation. Klassrummet gjordes om till en tågstation där jag och Axel satt i biljettluckorna. Vi hade gjort i ordning "låtsas" pengar och biljetter. Eleverna skulle sedan ställa sig i kö och bland annat fråga, på engelska, vad biljetten kostar samt när tåget avgår/anländer.

När vi väl kom till den riktiga stationen fick vi vara snabba vid påstigning, för har hört att tåget kan börja rulla i farten :) Väl ombord fick vi alla stå upp till en början. Tåget guppade till och från så vi fick hålla i oss hårt. När vi väl fick sittplatser kunde vi äta vår medhavda matsäck och stämningen blev riktigt mysig. Kändes som att tågresan blev ett sätt att komma varandra närmare.

Dagen avslutades med fotografering då några elever ville ta kort med oss :)På tåget kan man köpa lättare tilltugg

E.a  :)
Fina elever :)

 
Modig kille :)

Marknad vid perrongen

2 kommentarer: